11 Kasım 2015 Çarşamba

Faruk Yalçın Darıca Hayvanat Bahçesi Gezimiz




Eşimin evde olması ve havanın güzel olması durumunu birleştirdik voltran oluşturarak uzun zamandır -özellikle de Duru için- çok gitmek istediğimiz Faruk Yalçın Darıca Hayvanat Bahçesine gittik.

Öncelikle belirtmeliyim ki, hayvanların ticari araç olarak kullanılmaları, eziyet edilmeleri konusuna ciddi anlamda karşıyım. Örneğin uzak doğuya gidenlerin, filin üzerinde çektirdiği fotoğraflar falan (orada fili kontrol etmek için kanca ile kulaklarını yırtıyorlar), bu tarz durumlara kesinlikle karşıyım. Gidersem de asla binmem. 
Velhasıl hayvanat bahçesi durumu biraz farklı, neslinin tükenmesini engellemeleri gibi durumlar söz konusu olabiliyor. Temiz ve sağlıklı bakıldıkları sürece kimseye zararı olmadığını düşünüyorum.
Benimle farklı fikirdeyseniz aşağıya yorumlarınız bekliyorum.

İstanbul'dan gidenler için, Darıca'nın konumu Tuzla'dan sonra Gebze'den önce. Kadıköy'den yaklaşık 40 km. Trafiğin olmadığı saatlerde E-5 yolunu kullanmanızı öneririm. Darıca tabelalarını takip ediyorsunuz, E-5'ten sağa sapıyorsunuz, Darıca merkeze doğru devam edin, Sağ tarafta bulunuyor.
Zaten artık yandex veya navigasyonlar var bu konuya girmiyorum çok fazla.

Otopark hayvanat bahçesinin karşısında, gün boyu 5 TL.
Hayvanat bahçesine giriş ücretleri; Yetişkin kişi başı:32 TL 4 yaş altı ücretsiz. 
Eğer sene boyunca sınırsız ailecek dolaşmak istiyorum derseniz 120 TL ödüyorsunuz.

İlk bakışta bize çok karmaşık geldi. 3 tane yol ayrımı vardı, nereden başlayacağız nereye gideceğiz diyorsunuz. Girişte broşür vardı, hayvanların yerlerini belirtiyordu, ona baktık, aslanların olduğu yerden başlamak istediğimiz için sol yolu tercih ederek ilerledik turumuza. 
Hayvanat bahçesi daire şeklinde konumlandırılmış, Giriş kısmından ilerledikçe yokuş aşağı iniyorsunuz. Sol kısımda aslanlar, çakallar ve ayı vardı. Orta kısımda su samurları ve bazı kuşlar.

Yokuşun aşağısında oyun parkı var. Daha çok 5 yaş üzeri çocuklara hitap ediyor. Ana yoldan sağa doğru devam edince solda develer, kangurular, sağda timsahlar ve ileri de çeşit çeşit maymunlar konumlandırılmış. Daire çizerek yokuş yukarı çıkmaya başladığınızda ise zürafalar ve zebralar sizi sol tarafta karşılıyor. Buraya kadar gelebildiyseniz epey yorulmuş olacaksınız. Benden size tavsiye, kesinlikle evde sandviç gibi bir şeyler hazırlayın ve yanınıza içecek alın. Yorulduğunuz zaman iyi bir dinlenme ve enerji depolama molası olacak size. Oyun parkı içerisindeki kafeteryada yiyecekler çok sınırlı ve lezzetsiz. 

Dinlendikten sonra orta kısımlardaki canlılara da göz atıp çıkışa doğru ilerleyebilirsiniz.

Burada ayırmanız gereken zaman en az 3,5 saat olmalı, bunu göz önünde bulundurarak içeri girmelisiniz. 
Bebek arabasını boşuna yanınıza almayın çünkü çok fazla basamak, ağaçlar arasından geçişler mevcut, size fazlalık olmaktan başka bir işe yaramayacak. Eğer bebeğiniz çok ufaksa ana kucağı iyi olacaktır. Yürüyebiliyorsa da bol bol koşsun enerji atsın =)

Hayvanlar Duru'nun ilgisini çekti meraklı gözlerle baktı ama daha çok belgesel tadında oldu sanki. Onun ilgisini en çok oyun parkı ve etrafta koşturan çocuklar çekti. Benim gözlemim burası 3 yaşından itibaren çocuklara daha uygun gibi.

Hayvanat bahçesi ile ilgili olarak ise, çok bakımlı ve temiz buldum ben. İçeriği hakkında daha fazla bilgi için muhakkak bakmışsınızdır ama ben yine de linkini ekleyeyim :)
Tekrar gelmeyi düşünebilirim.

Sizlere iyi gezmeler

♥♥♥






2 yorum:

Adsız dedi ki...

Sizce bu hayvanlar mutlu mu? Sadece bakımının yapılması, aç bırakılmaması yeterli mi? Öyleyse siz de çocuğunuzu bu ikisinin yapıldığı bir çocuk esirgeme kurumuna verebilirsiniz. Lütfen vicdanınızı rahatlatmak için ben de karşıyım olaylarına girmeyelim. Karşı olan kişi gitmez, giden kişileri de bilinçlendirmeye yardımcı olur.
Nesli tükenmekte olan hayvanları da hayvanat bahçesine/hapishanesine alarak kurtaramayız. Önce onların varlıklarına saygılı olmalıyız, değil mi?

Unknown dedi ki...

Kesinlikle haklısınız. Ne kendim gitmeyi düşünüyorum ne de çocuklarımı götürmeyi düşünüyorum artık.
Hatta çocuklarıma hayvanat bahçelerinin, hayvanların özgürlüklerini kısıtlayıp onlardan gelir elde ettiklerini ve bunun ne kadar yanlış olduğunu anlatacağım.