17 Kasım 2015 Salı

Bolu, Gölcük Gezisi |Vlog tadında Blog|




Herkese Merhabalar,

Bugün hiç tadım yok aslında...

Dün arabayla 3 saat süren yolculuk sonrası Bolu'ya vardık.

Gezimiz hakkındaki genel fikrim İstanbul ile arasındaki mesafenin çok uzak olduğu (Üstelik Anadolu yakasındayız), yani dün nasıldı? diye kendi kendime sorduğumda aklıma daha çok yolda geçen 
zaman geliyor işin aslı.



Bolu, Gölcük hakkındaki fikirlerimden ilki ise tertemiz bir tabiat parkı olduğu yönünde. Yani yaprakları dahi süpürmüşler, yerlerde hiç çer çöp yok. Aslında olması gereken bu elbette fakat o kadar çok insanların arkalarında bıraktıkları çöpleri görmeye alışmışım ki :( Garipsedim. Çeşmelerin üzerindeki deterjan kullanmayınız uyarı levhası da gözümden kaçmadı. 

Diğer yandan piknik yapmak için mükemmel bir yer burası. Kesinlikle ilkbaharda veya yazın arkadaşlarınızı toplayın, piknik sepetlerinizi hazırlayın hatta bisikletlerinizi arkaya takın, o kadar yolu göze alın ve buranın tertemiz havası eşliğinde pikniğinizi yapın. 
Tabi bir de kar yağdığında görmeli yani dört mevsim gitmek için ideal =)

Bolu tünelini geçtikten 6 km sonra Bolu tabelasından sağa dönüyorsunuz ve Gölcük tabelalarını takip ediyorsunuz. Buraya çıkarken yollar çok güzeldi, asfaltlı -hatta şehirdeki yollar daha bozuktu-.
Biz 100 TL falan gibi bir benzin yaktık gidiş geliş. 

Ve çok beğendik, yine geleceğiz.

İyi gezmeler











Hiç yorum yok: