24 Ekim 2012 Çarşamba

Nachos Tarifim

Gönul isterdiki su guzel bayram arefesinde bir baklava tarifi vereyim ama maalesef nachosla idare edecegiz artikin.
Her ne kadar karatay diyetime aykiri olsa da seviyoruz nachosu yemiyorum epeydir o ayri.
Eski blogumdan kalan bu tarifle iyi bayramlar diliyorum. Bayraminiz mubarek olsun.

Bağdat Caddesindeki Meksika restoranı Ranchero eşimle birlikte en çok gittiğimiz, yemek yemeyi sevdiğimiz yerlerden birisidir. İstanbul’da Meksika yemeklerini Türk yemeklerine uyarlamış en güzel restoran diyebilirim.
Velhasıl bir gün burada Nachos yedik ve bayıldık. Bir gün özel ve değişik bir şeyler pişirelim derken eşim Nachos istedi, bende boylece denemiş olacaktım. Restoranda nachos ara sıcak olarak gelmesine rağmen ana yemek gibi bence, sizde çok yapıp içecekle birlikte arkadaşlarınıza atıştırmalık gibi de sunabilirsiniz oldukça doyuracaktır.
Önce önemli bir konu aktarayım, Migros’larda veya diğer marketlerde satılan (Fripp isimli) Meksika fasulyesini beğenmiyoruz biz, daha çok barbunya gibi bir tadı var, Meksika fasulyesi tadını alamıyoruz açıkçası. Bizde değişik Meksika fasulyesi çeşitlerini olsa olsa gurme marketlerde buluruz deyip bizim eve de yakın olan İnönü caddesindeki Gourmet Garage markete gittik ve dikkatimizi çekenler arasında Poco Loco marka Meksika fasulyesi ve Mısır Taco cipsini gördük bunları deneyelim dedik. Çok iyi bir seçim yapmışız tam aradığımız gibiydi çok beğendik, bundan sonrada bu markayı almayı düşünüyorum. Aynı markanın diğer çeşitlerini taco ve diğer sosları da dahil gurmenet.com veya Macrocenter markette de bulabilirsiniz.
Açıkçası Nachos tarifini internette biraz araştırdım ama istediğim gibi bir tarif bulamadım, çok türk usulü geldi hepsi. İçindekileri az çok tahmin ederek hazırladım, 2.denemede birebir aynısı hatta daha lezzetlisi oldu diyebilirim.
Birde internette genelde tavuklu falan vardı, biz kıymalı yediğimiz için kıymalı yaptım hep, tavuklu olanın aynı tadı vereceğini sanmıyorum.

4 kişilik Nachos Tarifi:
1-2 baş soğan
300 gr.az-orta yağlı kıyma
1 paket domates püresi
Cheddar peyniri
Jalapeno biberi
Meksika fasulyesi
Mısır tacosu
Salsa sos
İce cream sos
Tuz, kara biber

Soğanları küçük küçük doğrayıp kavrulmasını bekliyoruz, arkasından kıymayı ilave ediyoruz. Kıymalar da kavrulunca 3-4 çorba kaşığı yaklaşık kıymanın 1/3’ü kadar Meksika fasulyesi ilave ediyoruz. Fasulyenin tadını vermesi için bu şekilde 2-3 dakika pişiriyoruz sonra 1 kutu domates püresi, 1 çay bardağı kadar su, 2-3 kaşık jalapeno biberi, tuz, karabiber ilave ediyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Dilerseniz acı sosta ekleyebilirsiniz.
Kıvamı ne çok sulu ne de çok kuru olacak. Tabiri caizse balçık gibi olsun. Böylece harcımız hazır, altını kapatabiliriz.
Geniş yayvan bir tabağa cipleri yayıyoruz. Çok fazla cips koymayalım, tabağınızın zeminini kaplayacak kadar sadece. Üzerine kıymalı harcı paylaştırıyoruz. Cipsler sosun ıslaklığı ile ıslanacak zaten. Üzerine cheddar peyniri ekleyelim, kıymanın sıcaklığı ile onlarda hafif eriyecekler.
En üste zevkinize göre ama çok olmamak kaydı ile salsa sosu ve ice cream sosu gezdirebilirsiniz. Yine zevkinize göre Jalapeno biberlerleri serpiştirelim. Yemeğimiz servise hazır.
Hazırlaması çok kolay, pratik ve lezzetli bir yemek.

Afiyet olsun :)



Hiç yorum yok: