28 Eylül 2013 Cumartesi

Bebişe neler dinletiyorum

Bu aralar minnoş duymaya başladığı için klasik müzik dinlemeye başladım. Ama inanın müzik çalarken bir tekmeliyor bir tekmeliyor anlatamam. Göbüşümün kıpraştığı gözle çok rahat görülür :)

Anne karnında müzik dinletmenin pek çok faydaları kanıtlanmış. 
Örneğin;Anne karnında dinlettiğiniz bir müziği, doğduktan sonra da dinlettiğinizde uyumasına yardımcı oluyormuş. 
Bunun dışında zihinsel ve duygusal gelişimine ciddi katkılarından söz ediliyor.

Dinlediğim müziklerin isimleri:
Johann Sebastian Bach Minuet and Badinerie
Johann Sebastian Bach Suite pour Orchestre No. 3 Sarabande
Johann Sebastian Bach - Ouverture
Johann Sebastian Bach - Menuet
Johann Sebastian Bach - Bouree
Johann Sebastian Bach - Rondeau
Wolfgang Amadeus Mozart - A Little Night Music
Wolfgang Amadeus Mozart -Clarinet Quintet in A, K. 581
Wolfgang Amadeus Mozart - Piano Sonata No 1
Wolfgang Amadeus Mozart - Piano Sonata No 11
Wolfgang Amadeus Mozart -  Piano Sonata No 16
Wolfgang Amadeus Mozart - 40. senfoni
The Best of Tchaikovsky
Israel Kamakawiwoʻole - Somewhere over the Rainbow [çok sevdiğim ve dinlendirici bir parça olduğu için]
Wayne Wonder - _Hold Me Now [çok sevdiğim için]

26 Eylül 2013 Perşembe

Tül ponpon nasıl yapılır?

Çekim mükemmel olmadı maalesef, bir çözüm bulacağım şu işe. Umarım yardımı dokunur.
Ponponu yaparken ben defterimi kullandım, siz ne kadar büyüklükte istiyorsanız o boyutta bir karton vs ile yapabilirsiniz.

Sevgiler 




25 Eylül 2013 Çarşamba

Tül Ponponlar ❤

Bebek süslemeleri için Eminönü'nden aldığım tüller ile ufak bir ponpon denemesi yaptım ve ben bu işe bayıldım. Görünüşleri çok şirin olduğu gibi yapması da çok kolay.
Yarın yapımı ile ilgili bir video hazırlayacağım.




Tülleri Eminönü'nde gelinlik, abiye kıyafet ürünleri satan bir dükkandan aldım. İçerisi harikaydı, rengarenk her çeşit tüller, yine rengarenk saten kumaşlar ne ararsanız vardı. Ayrıca içeride Rusça konuşan alışveriş yapan bayanlar falanda vardı. Duyan gelmiş :)
Adresi:Sultan Hamamı Caddesinden çıkınca sağa dönüyorsunuz, Vasıf Çınar Caddesinin başlarında sağda. Dışarıda tüller var göreceksiniz zaten.

Sevgiler 

25. Hafta : Geriye kaldı 3 ay


6. ayı devirdiğimiz şu günlerde ciddi ciddi ağırlaştığımı hissetmeye başladım. Bağdat caddesini boylu boyunca yürüyen insan olmama rağmen şu aralar, yarım saatten fazla yürümenin ızdıraba dönüştüğünü söyleyebilirim. Yol uzadıkça karnımda aynı oranda ağırlaşıyor. Öyle oturarak dinlenmek falan mümkün değil maalesef, bayağı sırtüstü uzanmak lazım ki kendime geleyim. Fakat yürüyüşlerin normal doğuma ciddi anlamda faydası var, kilo kontrolünü de sağlıyorsunuz. Yürüyüş yaptıkça bacaklarınızda yağ yerine kas dokusu gelişiyor.

Bu aralar demir ihtiyacı artmaya başlıyor. Günlük süt, yoğurt, peynir yeme miktarını arttırmak lazım.

Sabahları nadiren uyandıktan sonra mide yanması oluyor, bir kaç tane ceviz atıyorum ağzıma geçiyor. Uyanır uyanmaz ve sonrasında bol bol su içmeye gayret gösteriyorum. Sütümün çok gelmesi için bol bol su içmeliyim.

Yaklaşık 2-3 hafta önce canım deli gibi mantı çekti ama böyle Sinop mantısı, biraz cevizli biraz soslu olandan... Canımın çekmesinden itibaren bir kaç yerde mantı yedim fakat o aradığım tadı alamadım. Hangelle bastıkdık ihtiyacımızı ^^

Onun dışında canım bir şey çekmiyor, normal hayatıma devam ediyorum. Cumartesi günü doktor kontrolüm var, şeker yüklemesi testi falan isteyecek diye tahmin ediyorum. Off nefret ediyorum o testten, Prof.Canan Karatay kitabında bu testin çok gereksiz, karaciğeri ciddi anlamda yoran bir test olduğundan bahsetmişti. Beni de kötü etkiliyor zaten :(

Gebelik süresi hakikaten çok değişik ve ilginç bir süreç. Mesela ilk zamanlar karnınız birden bire şişiyor olsa, geri kalan 7-8 ayda sosyal hayattan ciddi anlamda soyutlanmanız gerekecek... İlk 3 ay (eğer bulantı vs yoksa-bende öyle oldu) hamile olduğumu unuttuğum bile oldu, hayatımdaki tek farklılık çok uykum geliyordu, 10 adet lahmacun yanında 1 litre ayran içmiş gibi hissediyordum ^.^ gece 12'de değil de 21.00'de uyuyordum yani.
Sonra yavaş yavaş büyümeye başladı, ta ki bir gün kıpırdanma oldu karnımın içerisinde derken bugüne geldik :)
Teoman'ın şarkısındaki gibi vakit bir türlü geçmezmiş gibi hissederken yıllar hayatlar nasıl bir anda geçip gidiyor? Şu hayatta en çok merak ettiğim şey şudur.

Bu arada yakın bir arkadaşımın da gebeler diyarına katıldığını öğrendim. Nasıl mutluyum anlatamam :) İnsan anne olunca anlıyor bu duyguyu, evet hazır olmak çok önemli ama manen hazır olduktan sonra koşulları zorlamamak gerek bence. Sonra ya bebeğimin büyüdüğü günlere yetişemezsem yalnız kalırsa gibi endişeler insanın beynini kurcalamaya başlıyor...


22 Eylül 2013 Pazar

Mutlu Pazarlar


Günaydın, Mutlu ama çok çok mutlu pazarlarınız hatta pazartesileriniz olsun. 
Çünkü pazar gününün mutsuzu olmaz sanırım :) 

Biz bugün güzel bir kahvaltı ile başladık güne. 
Rengarenk bir masa ve sevdikleriniz olunca hayat ne kadar da güzel!




21 Eylül 2013 Cumartesi

Hangel Tarifi

Bugün kayınvalidem benim için Hangel pişirdi.

Kars ve çevre illerine özgü bir mantı çeşidi olan Hangel'in yapılışını sizler için hazırladık. 
Adı, bulunduğu yöre içerisindeki şiveye göre değişiklik göstermektedir;Hıngel, Hınkal, Hambal diye anılabiliyor.
Yapması, bildiğimiz mantıya göre daha pratik bence. Lezzeti de daha güzel.
Normalde üzerine kıyma konmuyor ama biz kıyma kavurup ekliyoruz, çok ama çok lezzetli oluyor.

Afiyet olsun :)



20 Eylül 2013 Cuma

Eminönü: Şarkhan

Şarkhan'ı duydunuz mu? Yıllardır Tahtakale, Rüstempaşa, Doğubank dolaşırım ama Şarkhan'ı yeni duydum. Çok merak etmiştim açıkçası, arkadaşım dün işten izin alınca düştük yollara. Adresine haritadan bakmıştım tahmin ederek buldum, çok kolay. Sabuncu Hanı Sokağı çıktıktan sonra sağa dönün biraz ileride sağda. Bir de Tahtakale tarafından girişi var, Türk Telekom'un arka çaprazında kalıyor.

Neden bu kadar çok yol tarifi yaptığımı bilmiyorum çünkü ben bu hanı hiç ama hiç beğenmedim. Bir kere çok pis, havasız, fiyatlar ise bana oraya gitmeye değecek kadar uygun gelmedi maalesef. Üstelik her yerden Çin malı fışkırıyordu.  Koliler ortalarda olunca ürünler ucuz mu oluyor acaba? Benim için en önemli ve rahatsız edici nokta ise hanın içerisinde, dükkanların önünde herkesin (daha çok adamların) rahat rahat sigara içiyor olmasıydı. Nefret ediyorum sigaradan.

Geçen seferki Havuzlu Han alışverişimde Tahtakale'den 10 adet demir bebek arabası süsünü 15 TL'ye satın almıştım, burada daha uygun bulacağımı düşünerek özellikle bu süsler için gittim aslında. 
Orta katlardan birisinde bebek-nikah süsleri satan bir mağazaya girdim, 12 adetine 21 TL gibi bir rakam söyleyince kaçarak uzaklaştım oradan. Sonra alt katlara doğru başka benzer bir mağazada sordum yine, 12 tanesine 15 TL dedi. Bu arada adam kendi dükkanı içerisinde fosur fosur sigara içiyordu [kendi dükkanı içer di mi?], 15 TL deyince kafam karıştı biraz dükkan içerisinde 3-5 dakika bulunmuş oldum o esnada fark etmeden dumanı yuttum sanırım, boğazım o kadar kötü oldu ki anlatamam. Hadi beni boşver, bebişin o pis havayı soluduğunu düşünmek beni üzdü. Zaten havalandırması olmayan bir bina olduğundan nefes almak normal şartlarda zordu bu şekilde daha da zorlaştı.
Velhasıl istediğim süsü Şarkhan'ın, Tahtakale girişinde hemen sağında bulunan süsleme ürünleri satan diğer benzer bir dükkanda buldum. 12 tanesine 13 lira verdim. Siz siz olun araştırıp satın alın bilhassa aşağıdaki dükkanlar daha uygun.

Şu meşhur bebe zımbırtıkları da aşağıda. Annemler seçtiği için bunu aldım, ben daha orjinal farklı bir şey düşünüyordum aslında... İçerisine gül lokumu koyacağım, kenarına da isim yazan bir kart iliştireceğim.

Bebek arabası süslerinin eve gelince birbirinden farklı olduğunu farkettim. Yapacak bir şey yok artık. 
Soldaki Şarkhan'dan aldığım.




Çok fazla fotoğraf çekemedim ama bu yazıyı okuduktan sonra sizde gitmek istemeyeceksiniz sanırım :)
Tarihi bir doku da göremedim, neden tarihi demişler anlamadım.

Sevgiyle kalın



18 Eylül 2013 Çarşamba

İlk kıymetli çizimlerim ^.^

Şu kitap vakti zamanında ilgimi çekmiş ve satın almıştım. Kütüphanenin derinliklerinde duruyordu uzun zamandır. Arada bir bakışıyorduk fakat yoğun iş hayatım nedeni ile pek muhabbet edemiyorduk açıkçası :)

Geçen gün can sıkıntısı ile beraber gelen çizme dürtüsü kitapla muhabbetimizi arttırdı.

İlk önce her detaya adım adım bakarak aşağıdaki resmi çizdim. Güzel de anlatmışlar hani, aşama aşama ilerlediğin için tekniklerini kapıyorsun.
Yüz hatları kitaptakine nazaran daha dar geldi gözüme ama ilk çizim için fena sayılmaz değil mi?


Bugün de youtubedan yine manga kızı çizimi ile ilgili şu videoyu izledim sonra aldım kalemi kağıdı elime ve hiç bakmadan aşağıdaki resmi çizdim;


Bilmiyorum ama bana bir şeyler oluyor :) ilginç bir şekilde çizme aşkı ile dolmuş vaziyetteyim. Karakalem, desen, çizim kurslarını araştırdım biraz. Zaten bir kurs arayışı içerisindeydim, karakalem beni epey motive edecektir diye düşünüyorum.

Sevgiler ^^

17 Eylül 2013 Salı

....and the Bayankuş goes to....

Katılımınız için çok ama çok teşekkür ediyorum. 
Kazara ismini hatalı ya da eksik yazdığım varsa affola.

bayankuş yastığımızın yeni sahibesi; tgceakkyn ^^
kendisinden ses çıkmaz ise de gizemdncc ^.^

Çekiliş içeriğine buradan göz atabilirsiniz.


1)vanik
2)nagehan
3)SempA~
4)gaye
5)Ncmye Sln
6)ebygale
7)elf_bicr
8)nur_deren35
9)esinmeydankas
10)birsebebiyok
11)bircekocak
12)cobeg
13)eceuzkaradonmez
14)smilenaworld
15)ayliz84
16)cocuklagezeriz
17)gulinnozz
18)lale_klc_asci
19)feltfelting
20)eva_eda
21)uygunozge
22)arzef
23)safakdurukan
24)emelnehirr
25)gulsaherdgrl
26)merveyrts
27)dolunayyy_
28)jldaknaknc
29)ozz_gee
30)beyza_ozt
31)gelgitakilli
32)ceylanhatice
33)gizemdncc
34)betulluk
35)kubrasoyumguler
36)mirayalty
37)ebrupozam
38)tgceakkyn
39)lineislife
40)filizbarısnehir
41)Ayça Meray
42)bugdaykepegii
43)fufidik
44)eylullulye
45)atakanlihayat
46)emineeyildizz
47)ebrulikedi
48)sevimm






16 Eylül 2013 Pazartesi

❤ Çekiliş : Bayankuş Yastık


Merhaba,

Bugün 28.yaşıma adım attım. 16 Eylülün ilk defa benim için farklı bir anlamı var, 
içimde benden bağımsız bir kalp daha atıyor.

❤❤❤

Doğum günümde, bir kişiye ellerimle diktiğim bayankuş yastığını hediye etmek istiyorum.

Buraya yorum bırakmanızı ve beni izlemeye almanızı
veya 
instagramda kullanıcı adımı mentaionlayarak (@hashkini) fotoğrafı kendi profilinizde paylaşmanızı isteyeceğim.

Çekiliş sonucu yarın akşam burada ve instagramda olacak.

❤ Bol şanslar ❤ 



Google'nin jesti ^.^



9 Eylül 2013 Pazartesi

Bebek alışverişi:Havuzluhan


Merhabalar,

Daha önce bebek alışverişi ile ilgili bir yazı yazmıştım, bu listede bulunan ürünleri almak için cuma günü Eminönü'nde bulunan Havuzluhan'a gittik. Listeyi bitirdim sayılır çok az bir kaç eksik kaldı.

Hamiş anneler en geç 6.ayda büyük işleri halletmek gerektiğini, daha sonra vücut ağırlaştığı için zor olduğundan bahsetmişti. Ben de buna paralel olarak giriştim bu işlere aslında. İyi ki de bu şekilde yapmışım, 23.haftadayım tüm gün ayakta durunca belim çok ağrıdı ve çok yoruldum.

Havuzluhan'a gelince, manifaturacıların olduğu caddeden yukarı doğru çıkacaksınız, biraz ileride karşıda dikine Havuzluhan diye yazıyor, bayağı büyük çok katlı bir han. Kime sorsanız tarif eder merak etmeyin.

Ben en alt katta yer alan, tüm dükkanların tek bir mağaza yönetimine ait olduğu bebe çeyiz sarayından alışveriş yaptım. Youtube kanalı var, dükkanların içerilerini daha detaylı inceleyebilirsiniz. Zaten bir tane market arabası verdiler aldıklarımızı hep bu araba ile taşıdık. 
Nakit aldığımız için toplam fiyat üzerinden %10 oranında indirim yaptılar ama daha fazlasını değil, bunun üzerinden 1 kuruş dahi indirmiyorlar. Bunun dışında fiyatları piyasaya göre bana uygun geldi açıkçası. Örneğin şampuan etiketi üzerinde 32 TL yazıyor ama nakitle beraber 22 TL'ye satın aldık eczaneden alsaydım etiket rakamından alacaktım veya göğüs kalkanı piyasada 35 TL civarı sanırım, biz 25 TL gibi bir rakama satın aldık. Yalnız şuanda hiç birisinin fiyatı aklımda değil, detaylı fiyatların yazdığı bir fişte vermedikleri için net olarak rakamları aktaramayacağım.

Zıbın, oradaki görevli üç adet yeteceğini belirtti bir paket aldık, 
hastane çıkışının içerisinden de bir adet çıkıyor.

ağız silme mendilleri (çok lazım olacak)

havlular 

bebe kundağı, bir adet aldık yarım kundak yapacağız minnoşu
 nakışı çok hoşuma gitti

bol bol çoraplı altlardan aldık :) eve gelince farkettim, bu kadar çok almaya gerek var mıydı bilmiyorum.

iki adet altlı takımdan aldık, tavşan şapkası da var

annemler ille çorap alalım dediler, aldık

temizlik seti :)
 bebe şampuanı, pişik kremi, bebe yağı, ateş ölçer, kulak pamuğu, saç fırçası bişi kılıydı plastik değil,
 burun temizlemek için pompa var küçük oraya gidince adam önerdi çok lazım oluyormuş,
hesionka'nın tavsiyesi üzerine göğüs kalkanı aldım, meme uçlarının yara olmasını önlüyormuş ayrıca sütler birikiyormuş, pamuğa gerek kalmıyor böylece. Yara olma ihtimaline karşılık Lensinoh krem aldım ben yine de.


havlumuz nasıl? :)
  

Bir tane beyaz nevresim takımı aldım. Hastaneden geldiğimizde sereceğim.
bebeği nakışlı tarafına değil, arka tarafındaki düz kısma yatırıyoruz.

Bu da diğer nevresim takımımız. Ayrı nakışsız bir yastık var.

Bu yastığı annelerden hiç duymamıştım. Oradaki görevli bayan şiddetle tavsiye edince aldık.
ilk 3 aya kadar dar kısmını, sonra 6 aya kadar da arka kısmını kullanıyorsunuz.
Yastığın amacı;bebeği yan yatırma pozisyonunda tutarak kusmuğunun boğazına kaçmasını önlüyor, böylece boğulma riskini ortadan kaldırıyor.
 
 

şu şekilde yatırılıyor

lohusa geceliğim. bebişi kolayca emzirmek üzere dizayn edilmiş.

meşhur hastane çıkışı

özellikle beyaz almak istedim ama bu modelde kırık beyaz vardı. 
pespembe olmasında :)

çorapları yirim!




zıbın çok tatlı ya, kaftan gibi durmuyor mu?

bu da emzirme yastığı, ileri zamanlarda bebiş oturmaya başladığında destek yastığı olarak kullanabilirsiniz. 
Fotoğraflarda hangi pozisyonlarda kullanıldığı gösterilmiş.



İşte böyle, henüz almadığımız yorgan, yastık, yatak vs gibi şeyler var ama olsun şunları hallettik ya yeter.
Bir de alelacele Tahtakale'den, hastanede gelen misafirlere vermek üzere metal bebek arabası formunda şekerlikler aldım ama yetmeyecek.
O nedenle yakında istikamet Şarkhan olacak :)

Sevgiler.

7 Eylül 2013 Cumartesi

10 Kilo Domatesin Hikayesi



Yakında sinemalarda :)

Havaların serinlemesinden midir bilmem kendimi kışlık hazırlarken buldum bir anda. İpek Hanımın Çiftliğini duymuşsunuzdur, kısaca a'dan z'ye doğal ürünleri satın alabileceğiniz bir çiftlik diyebilirim. Sahibesi Pınar Hanım dürüst bir kişi, ben şahsen güvenerek alışveriş yapıyorum. Piyasaya göre bir kaç kalem daha pahalı ama değiyor bence. Oradan 10 kg kışlık domates sipariş verdim, kargo eve kadar getirdiği için taşıma derdi de olmadı. Ertesi gün ürünler elime geçince sıvadım kolları. 

Domatesleri ortadan ikiye bölerek içlerini rendeledim, kabukları sıyrılmış oldu ve kabuklarını ayrı ayrı soymama gerek kalmadı böylece.
İki büyük tencere domates rendesi çıktı. Tuz ekleyip kaynatıyorsunuz sadece. Sonra sıcak sıcak kavanozlara ekleyip ağzını sıkıca kapatıyorsunuz ve kavanozları ters çeviriyorsunuz. Kapakların yeni olması garantili sonuçlar sağlar. Annem her sene kapaklarını değiştirir.

Bir kısmını da salsa sosu niyetiylen kapadım bakalım nasıl olacak :) içerisine kuru soğan, biber ve sarımsak kavurup ekledim, aynı şekilde kavanozlara paylaştırıp ters çevirdim.

İşte böyle. Afiyet olsun :)

3 Eylül 2013 Salı

DIY : Dev Kelebekli Pano :)

Minnoşun odası için diktiğim yeni bir projem var ^^

Fena da olmadı değil mi :) duvarda daha güzel duracağına eminim. 
Çocukların kafasının içerisinde bir kalıp, bir disiplin olmadığından resmettiklerinizin gerçek dünyadan biraz farklı olması naçizane görüşüm daha iyi oluyor. Kelebeklerim de bu duruma ayak uydurdular :)






hobi odamı, bebiş odasına çevirdiğimiz için dikiş odamı, kapalı balkonumuza taşıdık. 
Daha ferah oldu bence.

Gördüğünüz üzere, arkada boyanmayı bekleyen yeni proceler mevcut. Bir adet kafes ve bir adet kuş yuvası.
Yalnız hamişlerin kokusuz boyalardan bile uzak durması gerektiğini öğrendim, acaba maske takarak falan boyanabilir mi? Bir çözüm bulacağım.