31 Ağustos 2013 Cumartesi

HOBİ:Ahşap boyama

 
Uzun zamandır elimde boyanmak üzere bekleyen bir ahşap kutu vardı. Peçete ile transfer yapacaktım lakin baktım ki evde tutkal kalmamış :(
 
 
 
Bu tarz malzemeleri Kadıköy'de Akmar Pasajının karşısında yer alan Güven Sanattan temin ediyorum. Alt katı bu tarz ıvır zıvırlar için biçilmiş kaftan.
Bol çeşit, her markadan boyalar, peçeteler, ahşap objeler var içeride.
Fiyatlarsa ne pahalı ne de ucuz.
 
 
Kuş kafesini görür görmez gönlümü kaptırdım. Kapı süsü yapmayı düşünüyorum.
 

Hele hele şu mini mini kuş yuvaları görüp bayılmamak elde değil :)
 
 
Kutuyu boyadım ama ne amaçla kullanacağımı henüz bilmiyorum :)
 
 
Bu arada, instagramda bir arkadaş kokulu yada kokusuz farketmez, tüm boyaların bebeğe zararlı olduğunu söyledi. Nasıl yapsamda kafesi boyasam :(

25 Ağustos 2013 Pazar

Haftasonu Sinema Gecesi:The Godfather



Uzun zamandır serisini arka arkaya izlemek istediğim bir film vardı:The Godfather.
Dün D&R'de dolanırken blueray'ini gördük ve satın aldık. Eve gelir gelmez de başladık izlemeye lakin bir tanesi 3 saat sürdüğü için ancak bir gece için ikincisinin başına kadar izleyebildik, bugün sinema haftasonusuna devam :)

Film hakikaten bir başyapıt. Hele ki ilk filminin 1974'te çekildiğini görünce daha da şaşırdım, blueray kalitesi muhteşem oyunculukla birleşince herhalde 90'larda çekilmiştir diye düşündürdü bana. 
Kesinlikle bir klasik, izlenmesini tavsiye ederim.


 

İyi seyirler 

24 Ağustos 2013 Cumartesi

Alışveriş Listemiz


Selamlar,

6. Aya girdik, ben çok fazla ağırlaşmadan bir liste hazırlayıp bunu hayata geçirelim istedik. Ben çok faydalandım, umarım gelecek hamişler de benim yazımdan faydalanır.
Bebek alışverişi için nereyi tercih edebilirim derseniz; Ikea, Eminönü'de yer alan Havuzlu han size yardımcı olacaktır. Yıllardır Eminönü'ne gider gezerim ama ufak bir araştırma ile ilk kez Havuzlu Han'ı duydum henüz gitmedim. Kıyafet vs için gitmek istiyorum oraya en çok. E-bebek'e baktık fakat çok fazla ahşap beşik gibi seçenekler bulunmuyor, bebek arabası-park yatak var orada en çok. Bu arada hangi büyük bebek mağazasına gitsem dünya kadar puset olduğunu görüyorum, ciddi paralar dönüyor puset piyasasında sanırım :)

Daha önceden de belirttiğim gibi basit, parmaklıklı bir beşik ile şifonyer almaya karar verdik. Zaten eşyalardan çabuk sıkılırım, değiştirmek isterim, ayrıca yer bakımından da kocaman bebek odası takımı ile kalabalık, tıkış tıkış bir oda yapmak istemiyorum. Onun yerine ferah, sade, kullanışlı bir oda olsun istiyorum. 

Çeşitli beşik araştırmalarımız neticesinde ikeadan almaya karar verdik. Yine şifonyeri de oradan alacağız, tam istediğim gibi bir şifonyer buldum, çok güzel kombin olacaklar. Alt değiştirme zımbırtısından alsak mı almasak mı kararsız kaldım. Salonumuzda bulunan ikili koltuğu bebişin odasına koyarsak hiç gerek kalmayacak buna. Yatırırım minnoşu koltuğa değiştiririm altını :)

Alacağımız beşik ve şifonyer, fotoğraflar ikea'nın sitesinden


Benim listem şu şekilde;
Bebişin odasına alınacak ihtiyaçlar:
Beşik, şifonyer, yatak, alez, yastık, abajur, (koltuk), fon perde, güneşlik, uyku seti, nevresim, battaniye, ana kucağı, telsiz, dönence, bebek arabası (maclaren marka olacak ama odasına alınmayacak tabi :) )
Bebişin kendi ihtiyaçları:Alacaklarımızı evde koyacak yer olmadığından bu kısmı odası hazır olduktan sonra alacağız.
Zıbın, uzun kollu-kısa kollu-kolsuz badiler, tulum, ıslak mendil, bebek bezi, muslin kumaşlar, beyaz tül bez, şampuan, pişik kremi, bebe yağı, saç fırçası (saçsız olursa gerek kalmayabilir :p), banyo süngeri, küvet, ateş ölçer, emzik, biberon, mama önlüğü, tırnak makası
Kendime:Bil hassa doğumdan sonraki ihtiyaçlarım,
Pijama takımı, emzirme sütyeni, korse, göğüs pedi, meme ucu kremi (Lansinoh), süt sağma makinesi, süt saklama poşeti, emzirme yastığı (kendim dikebilirim belki), emzirme önlüğü, terlik

Şimdilik bu kadar, bakalım listeye ne kadar sadık kalacağız.

Sevgiler

21 Ağustos 2013 Çarşamba

20.Hafta : Yolun Yarısı



Ah aaahhh! Geldik yolun yarısına, heyecan dorukta.. Şimdi şimdi idrak etmeye başlıyorum anne-baba olacağımızı. E bir de telaş sarmaya başladı.

Hangi hastanede doğum yapacağım, odasını nasıl düzenleyeceğiz, doğum sırasında sunulacak ikramlar nasıl olmalı, konsepti ne seçmeyelim, fotoğrafçı falan derken kafam allak bullak oldu. Odasını halletsek ikram kısmına adım atacağım.

İnternette de yapmış olduğum kapsamlı araştırma ile şuan ki planlarım;

Hastane;
Evime de yakın olması nedeni ile Ataşehir Şifa Hastanesinde karar kılmıştım ta ki fiyatlarını görene dek. Normal doğuma 6,250 TL fiyat verdiler yemin ederim. Benim sigorta doğum limitim 5,000 TL oysa ki. Üstelik doğum için yapılacak tüm rutin kontroller, tahliller vs.de bu limitin içerisinde dahil. Yine muayene ücreti de bir o kadar pahalı. Deseler ki bana bu fiyatın içerisinde oda süsleme, fotoğrafçı, ikramlar vesairede dahil tamam eyvallah diyeceğim o zaman ama yok, onlara da ayrı para... Eşim sen bilirsin önemli değil falan diyor ama düşünüyorum ne gereği var şimdi? Zaten bir o kadar daha masrafımız olacak, devlet hastanesinde doğum yapanlar nasıl yapıyor merak ettim. Annem bana hamileyken kontrollere bile gitmemiş, doğurmaya gitmiş hastaneye doğruca :) 

Bebişim odası;
Beşik konusunda şuradaki yazı ile aynı fikirde olduğumdan beşiğini normal bildiğimiz parmaklıklı bir beşikten seçeceğim. Hatta e-bebekte tam aradığım gibi bir beşik bulmuştum fakat tam satın alacağım sırada stokta bitti :( Gelmesini bekliyorum dört gözle. Fotoğrafı aşağıdaki gibi, şuan e-bebekte bulunmuyor. Masif çam ağacı olması, doğal görünmesi benim en büyük tercihimdi zaten. Bizi bir-iki sene idare etse yeter.
Beşiğin yanında sallanan sandalye ve şifonyer düşünüyorum. Çok kalabalık yapmak istemiyorum odayı.


Yalnız kafamda kocaman bir soru işareti var ki, bebeği bizimle aynı oda da yatırma mevzusu. Bu konuyu oluruna bırakıp düşünmemeyi tercih ediyorum şuan. Bebeğin nasıl bir huya sahip olacağıda çok önemli.

Fotoğrafçı;
Bir çok doğum hikaye fotoğrafçısı ile mailleştim. Hemen hemen birbirlerine yakın fiyatları var. instagramdan tanıdığım Latife Tunç ve Alev Durmuşoğlu var mesela, ikisi de işlerinde çok iyi. Aralarında kararsız kaldım diyebilirim. Düşünüyorum.

Bugün Mothercare'e baktım, indirime de girmişken bir kaç şey alayım dedim. İlk cicişlerini aldım fıstığımın, miniminnacıklar. Bunlara bakmak bile duygulanmaya yetiyor.
Bir de bugün D&R'de dolaşırken Blogcuannenin de tavsiye ettiği, Harvey Karp'a ait "Mahallenin En Mutlu Bebeği" kitabını aldım. Artık eğitilmenin vakti geldi de geçiyor değil mi? Kitapta geleneksel yöntemlerin aslında çok gerekli olduğu üzerine durulmuş olduğunu görüyorum. En basit örnek, kundak yapmayı tavsiye ediyor. Kitabın henüz çok başındayım konuşmak için erken ama ben sevdim, bitirince yorumlarımı yazacağım.


Bebişim artık içeride kıpırdanıyor, arada onun orada (çok şükür ki) canlı olduğunu hissetmek bana huzur veriyor. Pozitif doğum hikayeleri okuyorum bazen, annelerin doğum anında hissettikleri bile gözlerimin dolmasına neden oluyor.

Allah'ım sağlıklı bir şekilde kucağıma almak nasip etsin inşallah.

Sevgiler.

3 Ağustos 2013 Cumartesi

Direksiyon Sınavım

Heeeey gençler direksiyon sınavını geçtim bugünnn :) Çok sevinçliyim çünkü bir sonraki sınava kalacağım diye çok korkmuştum. Bir de kurstaki hocalar korku saldılar çok zorlaştı tek hatada bırakıyorlar falan diye iki de bir kara haber tellallığı yapıyorlardı iyice tırsmıştım. Neyse ki öyle bir şey olmadı.

Sınavım Uzunçayır'da Yeni Salı Pazarının bulunduğu yerde gerçekleşti. Aslında sınavların nasıl olduğunu bilmediğimden de bilinmeze karşı bir korku vardı içimde.
Her sürücü kursu yanyana sıralanmıştı, oraya gittiğinizde kendi kursunuzu rahatça bulabiliyorsunuz. Şansıma benim direksiyon hocam gelmişti, bir deneme sürüşü de yaptık. Deneme sürüşü sırasında geri geri giderken arkamdaki acemi sürücü, arabamın kenarına bir sürttü :) çizikler oluştu. İlk kazamı yapmış oldum böylece :P aman Allah kazasız belasız sürmeyi nasip etsin bundan sonra.

Neyse 1,5 saat sonra sıra bana geldi. İnsanları alfabetik sıraya göre alıyorlar, kullanacağız araç sürücü kursuna ait oluyor ayrıca arkada kendi kursunuzdan herhangi bir hoca bulunuyor.
Sıra bana geldiğinde koltuğu bir türlü çekemedim, göbüşümden koltuğun altına ulaşamıyorum ki :) heyecanda yaptım doğal olarak. Neyse aracı güzel kaldırdım, yandaki hocanın dediklerini yaptım ileri-geri-u dönüş felan, dönüşleri biraz hızlı mı girdim artık bilmiyorum 80 vermişler. Neyden kırdıklarını çok merak ettim. Sonrasında kursu arayıp öğrendik notumu, neden kırdılar diye sorduğumda geçtiğine dua et herkesi bırakıyorlar dedi adam.
Amaaan geçtim ya, bebiş daha büyümeden acemi sınıfını atlamak istiyorum.
Araba sürmek hakikaten çok eğlenceli, çok seviyorum. Çok sevinçliyim.